De Sint is weer in het land. Een periode vol chocoladeletters, marsepein, pepernoten en een hele hoop ander snoepgoed. Dit moet natuurlijk gevierd worden met een heuse Sinterklaas bagel. Hét meest gegeten én gestrooide snoepgoed tijdens deze periode is natuurlijk de kruidnoot. Wist jij dat we elk jaar met z’n allen meer dan 3 miljard kruidnoten eten?! Deze lekkernij moest en zou daarom ook gebruikt worden op onze Sinterklaas bagel.
Naturel- of chocoladekruidnoten, het is maar net waar je zin in hebt. De kruidnoot is een klein speculaasbolletje met de smaak van koek- of speculaaskruiden. Door deze smaak zijn ze heerlijk in combinatie met een laagje Speculoos, Nutella of roomboter. De kruidnoten geven een heerlijke crunch aan je bagel en en zorgen daarnaast voor een fantastisch Sinterklaas gevoel!
Ga voor de optimale chocoladesmaak en kies de combinatie chocolade kruidnoten en Nutella. Als je erg van speculaas houdt combineer je naturel kruidnoten met een laagje speculoos op je bagel. Wil je niet teveel poespas, dan is de combinatie roomboter en naturel kruidnoten iets voor jou.
In dit recept zullen we de Speculoos combinatie uitwerken, maar de variaties hierboven zijn op de zelfde manier te bereiden.
Ingrediënten voor een bagel
- 1 bagel van Bagels & Beans
- 2 el Speculoos
- Twee handjes naturel kruidnoten
- 1 ziplock zakje
Bereidingswijze
Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snijd de bagel doormidden. Smeer een laagje Speculoos over de onderste bagel helft. Doe een handje naturel kruidnoten in een ziplock zakje en sluit het zakje goed af. Sla met een hard voorwerp (bijvoorbeeld een deegroller) de kruidnoten in het afgesloten zakje kapot tot grove kleinere stukjes. Strooi vervolgens deze stukje kruidnoot over de met Speculoos besmeerde bagel helft. Leg hier vervolgens ook een aantal hele kruidnoten op en leg de bovenste bagel helft op de onderste helft. Je Sinterklaas bagel is klaar. De andere variaties zijn op dezelfde manier te bereiden door alleen de soort kruidnoot of de Speculoos te vervangen.
