Bagels Beans logo rond

Bagel Caprese met cherrytomaatjes en mini mozzarella

Rianne van Rianne’s Wereld ging aan de slag met een lunchbagel met zelfgemaakte pesto, mini mozzarella en cherrytomaatjes. Ze koos voor de volkoren bagels van Bagels & Beans, die te koop zijn bij de Jumbo supermarkten. Deze bagels hoeven alleen te worden afgebakken, waardoor je snel een vezelrijke lunch op tafel zet. En wil je helemaal een makkelijke lunch? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor kant-en-klare groene pesto.

 

Kijk voor meer leuke recepten op het Instagramaccount van Rianne’s Wereld.

Ingrediënten voor een bagel

 

Ingrediënten voor de pesto

  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram pijnboompitten
  • Plantje verse basilicum
  • 90 ml olijfolie
  • 2 à 3 el citroensap
  • Peper
  • 60 gram parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze

Voor de pesto rooster je eerst de pijnboompitten, in een koekenpan, zonder boter of olie. Laat ze vervolgens afkoelen. Pluk een basilicum plantje kaal en doe de blaadjes in je keuken machine. Voeg de teentjes knoflook, citroensap, peper, parmezaanse kaas en de helft van je olijfolie toe.  Mix dit goed tot een mooi egaal mengsel. Proef daarna hoe hij smaakt. Is hij te dik, doe er dan wat olijfolie erbij tot je pesto de perfecte dikte heeft.

 

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan, zonder boter of olie. Snijd de tomaatjes en mozzarella in mooie plakjes. Smeer wat pesto op je nog warme bagel en doe er om en om tomaten en mozzarella op. Strooi er als laatst wat geroosterde pijnboompitjes over heen

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: