Bagels Beans logo rond

Club sandwich bagel met kalkoenfilet

Vind jij het leuk om creatieve recepten te maken? Pasgeleden kwam tv-kok René Pluijm bij ons langs en maakte een aantal bijzonder creatieve bagelrecepten. Dit waren onder andere een ontbijtbagel met kokosyoghurt en granola, een heerlijk goed gevulde salade met zelfgemaakte bagelcroutons en deze bagelclub sandwich met gerookte kalkoen.

 

Een club sandwich is een Amerikaanse klassieker en bij vele onder ons een favoriet lunchgerecht. Ga nu zelf aan de slag en geef er een tegendraadse twist aan door hem op een bagel te serveren! Wij kozen ervoor hem te beleggen met kalkoenfilet, bacon en kaas.

 

 

Ingrediënten voor twee bagels

  • 3 volkoren bagels van Bagels & Beans
  • 4el mayonaise
  • Botersla
  • 1 tomaat
  • 8 plakjes gerookt kalkoenfilet
  • 4 plakjes bacon
  • 2 plakken kaas
  • Jonge kaas
  • Peper

 

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snijd de bagels doormidden. Vind je een goede crunch lekker? Rooster de bagels dan even kort in een broodrooster.

 

Bak de plakjes bacon in een koekenpan zonder olie. Er komt namelijk genoeg vet vrij tijdens het bakken. Bak ze mooi krokant in ongeveer 4-5 minuten en laat ze daarna even uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de tomaat in mooie gelijke plakjes.

 

Besmeer de bagel met de mayonaise, leg hier vervolgend een laagje sla, 2 plakjes kalkoenfilet, tomaat, 1 plakje bacon en een halve plak kaas op, en maak het af met een beetje peper. Leg er een halve bagel op en herhaal de stappen van het beleggen. Maak de bagelclub sandwich af met het dekseltje van de bagel. Serveer de bagel met een frietje of chipjes, en je hebt een klassieke en lekkere lunch!

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: