Door de jaren heen

De eerste vrijplaats voor koffie, bagels & geluk werd begin 1996 geopend aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. Al snel werd duidelijk dat het concept aansloeg. De omzetten groeiden, er kwamen veel positieve reacties van gasten en het personeel was enthousiast. In 1999 werd aan de Keizersgracht in Amsterdam een tweede vestiging geopend. En wederom met succes. Het concept bleek kopieerbaar en op verschillende plaatsen aan te slaan.


In 2000 werd de derde vestiging geopend in de Gierstraat in Haarlem. Veel mensen kwamen navraag doen of zij niet zelf een Bagels & Beans zouden kunnen beginnen. In de zomer van 2002 werd dan ook de eerste franchisevestiging geopend aan de Van Baerlestraat in Amsterdam.


Onze samenwerking met Kees van der Westen startte in 2007. Vanaf dat moment voorziet hij ons van espressomachines. En precies datzelfde jaar wonnen we voor het eerst de AD koffietest!!


In 2010 gingen we over de landsgrenzen van Nederland heen en openden we onze eerste vestiging in Aachen, Duitsland. Nummertje 40 🙂 We groeiden zo hard dat we twee jaar later onze 50e vrijplaats openden. 2014 was het jaar waarin onze eerste flagshipstore open ging, aan het IJ in Amsterdam, Bagels & Beans nummer 60.


En onze passie verspreidt zich nog steeds. In Veenendaal zit sinds kort ook een gloednieuw bagelparadijs.


Er zijn inmiddels 79 vrijplaatsen in Nederland en één in Aachen, Duitsland. Best bijzonder voor wat in 1996 begon als een eigenwijze ontbijt- en lunchroom. 

Onze typische Bagels & Beans-sfeer blijkt aan te slaan. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.