← Terug naar blog

Fris, sprankelend & biologisch: de Rabarber Hibiscus Lemonade van Moj

Er gaat niks boven een koud en verfrissend drankje op een warme, zomerse dag. Onze Rabarber Hibiscus Lemonade geeft je precies die frisse boost die je nodig hebt. Deze dorstlesser van Moj en is niet zomaar een drankje. In elk ingrediënt is veel liefde en aandacht gestoken. En het Moj’e is: deze limonade komt van dichtbij, gewoon lokaal gemaakt in Friesland.

Rabarber
MOj

Friese nuchterheid 

Een biologische frisdrank maken zonder overbodige toevoegingen en zonder al te veel suiker, dat was het doel van Moj. En dat is gelukt. De makers van Moj produceren hun limonades van begin tot eind zelf. Van het persen van het fruit en het maken van kruidenaftreksels, tot het toevoegen van koolzuurhoudend water en een beetje rietsuiker: alles doen ze zelf vanaf hun locatie in Friesland.

Frisdrank zonder poespas dus. Het Friese karakter komt niet alleen terug in de nuchterheid, maar ook in de naam. Moj is namelijk een alledaagse groet, die je vooral in Noordoost Nederland zal horen.

100% biologisch en vegan

Moj staat voor pure, biologische en lokale producten. De ingrediënten worden met zorg gekozen. Hierbij staat respect voor natuur, mens en dier voorop. Zo zijn de limonades helemaal vegan, biologisch en glutenvrij. De verpakkingen zijn duurzaam en recyclebaar, zodat je verantwoord kan genieten. En omdat alle producten lokaal zijn, is de productieketen kort.

Rabarber van BOTMAS: gezonde bodem, gezonde groente 

De rabarber in onze Rabarber Hibiscus Lemonade wordt met veel liefde en aandacht verbouwd. Deze gezonde, friszure groente is namelijk afkomstig van BOTMAS. En de boeren van BOTMAS staan voor biologisch telen, een gezonde bodem en biodiversiteit.

Respect voor natuur

Aan de rand van de Waddenzee, waar op de rijke en vruchtbare Friese grond al meer dan 500 jaar groente wordt verbouwd, werken boeren Leon Steeghs en Folkert Botma aan een nieuwe toekomst voor de landbouw. Op hun akkers bij het Lauwersmeer, naast de oude zeegeul, krijgt de natuur de hoofdrol.

Bij BOTMAS draait alles om regeneratieve landbouw. Dat klinkt misschien als een hippe term, maar het is eigenlijk heel simpel: de bodem wordt verrijkt in plaats van uitgeput. De Friese kleigrond waarop gewerkt wordt is van zichzelf al rijk aan mineralen en voedingsstoffen. En met de regeneratieve technieken zoals slimme vruchtwisseling, bodembedekking en minimale grondbewerking blijft die bodem niet alleen gezond, maar wordt hij elk jaar zelfs een beetje beter. Het resultaat: sterkere gewassen, een voedzamere oogst én meer smaak. De grond is daarmee het belangrijkste gereedschap van de boer, zo zeggen ze zelf.

Met deze manier van werken willen ze bij BOTMAS de landbouw radicaal vernieuwen. Met oog voor mens, natuur en klimaat. En dat begint bij de basis: de bodem. Want op gezonde grond groeit gezonde groente.

Een belangrijke pijler in hun aanpak is het vergroten van biodiversiteit. Ze kiezen bewust voor een breed aanbod aan biologische gewassen en maken gebruik van strokenteelt. Hierbij worden verschillende gewassen naast elkaar geplant die elkaar ondersteunen en versterken. Daarnaast zorgen natuurstroken tussen de teeltbedden voor herstel van de bodem en bieden ze beschutting aan lokale dieren. Dus geen kunstgrepen, geen haast. Gewoon gezond boerenverstand, in harmonie met de natuur.

vrijstaand rabarber

Verantwoord genieten 

Wat deze limonade bijzonder maakt, is niet alleen de keuze voor biologische ingrediënten, maar ook de smaak. Dat er zo bewust wordt omgegaan met de natuur en de bodem, merk je ook terug aan de kwaliteit. De rabarber heeft een heerlijke friszure smaakt, die perfect combineert met het zoete van de hibiscus. Heerlijk verfrissend op elk moment van de dag!

De Rabarber Hibiscus Lemonade is nu te verkrijgen in onze huidige special.

Meer verhalen lezen achter deze special producten? Klik dan hier. 

Meer over Moj
Naar alle blogs