Bagels Beans logo rond

Over onze koffie

Onze premium quality koffie

Onze arabicakoffiebonen komen bij coöperaties van verschillende boeren vandaan. Onze blend van arabicabonen komt deels uit Peru en deels uit Honduras. De combinatie van beide bonen maakt onze koffie een bijzonder lekkere koffie.

Bagels & Beans koffie
Bagels & Beans koffie

Al sinds het begin van Bagels & Beans hebben wij een eigen selectie van koffiebonen met een uniek Bagels & Beans smaakprofiel. Deze premium quality bonen voor onze blend kopen wij in bij koffieboeren in Zuid-Amerika. In onze superieure koffie proef je natuurliefde en vakmanschap. Om je de hoogste kwaliteit voor te schotelen, zijn we gebrand op de beste bonen met de lekkerste smaak. Daarom importeren en branden we vanaf de allereerste kop in 1996 onze eigen koffiebonen. Als het op koffie aankomt, neem je ons niet in de maling.

De oorsprong van onze ongebrande bonen vind je op de zonnige hellingen van Peru en Honduras. Hier verbouwen kleinschalige boeren koffieplanten met respect voor mens en milieu. Families leveren rijpe, handgeplukte bessen aan coöperaties waar we rechtstreeks van inkopen. Door de samenwerking ontvangen telers een eerlijke prijs. Ze investeren een deel van de opbrengst in onderwijs, medische zorg en herstel van de biodiversiteit. Lokale gemeenschappen zorgen daarmee voor hun eigen gezonde leefomgeving en zijn ze ook in de toekomst zeker van een goed inkomen. Zuivere koffie dus.

Herkomst

Peru

Onze koffiebonen uit Peru worden geteeld door de Valle Verde Cooperative, gelegen in het schilderachtige landschap van Rodríguez de Mendoza, in de regio Amazonas. Opgericht in 2016 heeft deze coöperatie als voornaamste doel duurzame koffieproductie te bevorderen met respect voor zowel het milieu als de lokale bevolking. De coöperatie legt de nadruk op de ontwikkeling van jongeren en vrouwen door middel van verbeterd boerenbeheer en voeding. Bovendien worden modelboerderijen opgezet om effectieve voedselproductiepraktijken te stimuleren. De bonen zijn een combinatie van Caturra, Mundo Novo en Costa Rica 95. Allemaal arabicabonen.

 

Honduras

Deze bonen zijn afkomstig van zo’n 300 kleine boerderijen die rond de bergketen Sierra de Montecillos liggen. Voornamelijk zijn dit boeren in de gemeenten Santiago Puringla, Santa María, Chinacla en Marcala. De bonen worden geproduceerd onder strikte normen van biologische productie, met name gericht op het herstel van het ecologische evenwicht en het herstel van de bodem. De bonen zijn een combinatie van catuai, bourbon, ihcafe 90 and parainema. Ook dit zijn allemaal arabicabonen.

De perfecte blend

Elke twee weken roosteren we een nieuwe batch 100% arabicabonen. De medium-dark-branding haalt het unieke karakter naar boven met tonen van pure chocolade, noten en gedroogd fruit. Onze eigen brandig geeft de bonen een volzoete ronde body, een lage zuurgraad en verkwikkende rinsheid. Dit is kenmerkend voor onze Bagels & Beans premium quality blend. Vanwege het weer en de seizoenen in Zuid-America krijgen onze bonen telkens net een ander smaakprofiel. Doordat wij onze bonen in Nederland branden, zijn de bonen niet alleen supervers maar ook van een constante kwaliteit. Zo checkt ons testpanel in Nederland regelmatig eigenschappen als kleur, hardheid, branding en nasmaak van onze blend. En onze barista’s zijn de laatste en allesbepalende druppel in dit koffieverhaal. Deze koffiefluisteraars stoppen hun hart en ziel in je klaarwakkerschuddende espresso, hartverwarmende cappuccino of verfrissende iced latte. Zo drink jij iedere keer die echte Bagels & Beans kwaliteit.

Samenwerking & sociale verantwoordelijkheid

Bij koffie draait het om meer dan alleen kwaliteit. Het gaat ook om een duurzame relatie aangaan zodat er in gemeenschappen ontwikkeld kan worden. Voor Bagels & Beans is het vanaf het begin belangrijk geweest om naast kwaliteit een sociale verantwoordelijkheid te nemen rondom de inkoop en productie van onze bonen. Om deze reden werken we samen met Bocca voor de inkoop en het branden van onze bonen. Bocca is een B Corp organisatie die zich hard maakt voor verschillende initiatieven in de landen waar koffiebonen vandaan komen. Zo wordt er geïnvesteerd in de lokale gemeenschappen op het gebied van opleiding, met aandacht voor vrouwen en jongeren, zorg, biologische en duurzame landbouw & bescherming en herstel van de biodiversiteit en het regenwoud.

Koffiebonen voor thuis? bestel.bagelsbeans.nl

koffie bagels & beans
Etiket koffieverpakking Bagels & Beans

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: