Bagels Beans logo rond

Over onze koffie

Onze arabicakoffiebonen komen bij coöperaties van verschillende boeren vandaan. Onze blend van arabicabonen komt deels uit Peru en deels uit Honduras. De combinatie van beide bonen maakt onze koffie een bijzonder lekkere koffie.

 

Al sinds het begin van Bagels & Beans in 1996, hebben wij een eigen selectie van
koffiebonen met een uniek Bagels & Beans smaakprofiel. Deze premium quality bonen voor onze blend kopen wij in bij coöperaties uit Peru en Honduras. Zij werken met verschillende boeren en zorgen voor de duurzaamheid en juiste omstandigheden van de lokale gemeenschappen. Zo worden de bonen op een duurzame en rechtvaardige manier geproduceerd en wordt er ingezet op sociale verantwoordelijkheid door middel van scholing, medische zorg, regeneratieve landbouw en bescherming en herstel van de biodiversiteit en regenwoud. De oogst van de bonen gebeurt volledig met de hand.

Bagels & Beans koffie
Bagels & Beans koffie

De perfecte blend

Onze blend van arabicabonen komt voor een deel uit Peru en voor een deel uit Honduras. De combinatie van beide bonen maakt het een bijzonder lekkere koffie. Onze eigen branding geeft de bonen volle en zoete smaak, met daartegenover een lichte rinsheid. Je proeft pure chocolade, noten & gedroogd fruit. De branding is medium dark en geeft een mooie ronde body. Doordat wij onze bonen in Nederland branden, zijn de bonen supervers en van een constante kwaliteit. Zowel in Peru als Honduras wordt er gewerkt vanuit coöperaties met verschillende boeren. Via onze partner Bocca kopen wij onze bonen in en kunnen we op een goede manier bijdragen aan de lokale gemeenschappen.

 

Herkomst

Peru
De meeste koffieproducenten in Peru zijn kleinschalige boeren. Het werk wordt meestal verdeeld binnen het gezin, gedeeld tussen buren en de gemeenschap. Ons deel koffiebonen uit Peru komt bij boeren uit de omgeving Nambale vandaan. Via een coöperatie van 27 boeren, die alles met de hand verwerken, het oerwoud niet aantasten en geen chemische middelen gebruiken. De bonen zijn een combinatie van Caturra,  Mundo Novo en Costa Rica 95. Allemaal arabicabonen.

Honduras
Deze bonen zijn afkomstig van zo’n 300 kleine boerderijen die rond de bergketen Sierra de Montecillos liggen. Voornamelijk zijn dit boeren in de gemeenten Santiago Puringla, Santa María, Chinacla en Marcala. De bonen worden geproduceerd onder strikte normen van biologische productie, met name gericht op het herstel van het ecologische evenwicht en het herstel van de bodem. De bonen zijn een combinatie van catuai, bourbon, ihcafe 90 and parainema. Allemaal arabicabonen.

Samenwerking & sociale verantwoordelijkheid

Bij koffie draait het om meer dan alleen kwaliteit. Het gaat ook om een duurzame relatie aangaan zodat er in gemeenschappen ontwikkeld kan worden. Voor Bagels & Beans is het vanaf het begin belangrijk geweest om naast kwaliteit een sociale verantwoordelijkheid te nemen rondom de inkoop en productie van onze bonen. Om deze reden werken we samen met Bocca voor de inkoop en het branden van onze bonen.

Beide organisaties maken zich hard voor verschillende initiatieven in de landen waar koffiebonen vandaag komen. Zo wordt er geïnvesteerd in de lokale gemeenschappen op het gebied van opleiding, met aandacht voor vrouwen en jongeren, zorg, biologische en duurzame landbouw & bescherming en herstel van de biodiversiteit en het regenwoud.

koffie bagels & beans
Etiket koffieverpakking Bagels & Beans

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: