Bagels Beans logo rond

Vegan bagel met frisse kikkererwten salade

Ben je op zoek naar een lekkere, creatieve en verfrissende lunch? Nannique van It’s About Health ging vol energie en enthousiasme aan de slag met een nieuw én vernieuwend bagel recept met de afbakbagels die te koop zijn bij de Jumbo.

Het werd een bagel met een vegan kikkererwten salade, gemaakt met augurk, rode ui en een yoghurt sausje. De ui en augurken geven de salade een fris-zure toon, wat perfect past bij de yoghurt-mayonaise dressing die zorgen voor de romigheid in de vegan bagel.

Nannique: “Afgelopen week ontving ik een berichtje van Bagels & Beans met de vraag of ik hun bagels wilde ontvangen en een lekker recept wilde ontwikkelen. Je kunt je vast voorstellen dat dat geen lastige vraag was, het antwoord was direct ‘ja!’. maar, nu zelf aan de slag moest, wilde ik uiteraard wel iets anders maken. Ik wilde een origineel recept ontwikkelen. Lees: geen zalm-roomkaas, hummus-gegrilde groenten of kip-pesto. Nee, het moest iets nieuws worden, iets verrassends. Ik besloot uiteindelijk aan de slag te gaan met kikkererwten. Een heerlijke, vegan en frisse kikkererwten salade was het resultaat. Mijn moeder en ik zeiden het direct: ‘dit is een blijvertje!’. Mijn vader, die regelmatig de kikkererwten uit gerechten pikt en aan mij geeft, moest even de kat uit de boom kijken, maar besloot daarna toch ook maar zijn eigen boterhammen ermee te beleggen. Ja, deze salade zou hier vaker op tafel komen!”

 

Kijk voor meer leuke recepten op het Instagramaccount of de website van It’s About Health. 

Ingrediënten voor vier bagels 

  • 4 volkoren bagels van Bagels & Beans
  • 250 gram kikkererwten (uit blik)
  • 3 augurken
  • 0,5 rode ui
  • 1,5 el plantaardige yoghurt
  • 1 el plantaardige mayonaise
  • 5 gram verse peterselie
  • 0,5 komkommer
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat het goed uitlekken. Snijd de augurken in kleine blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Prak de kikkererwten met een vork grof in een schaal. Voeg de augurk, rode ui, yoghurt, mayonaise en peterselie toe en roer dit goed door elkaar. Proef de salade of hij goed op smaak is en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Houd je van extra romig? Dan kun je wat extra mayonaise of yoghurt toevoegen. Zet de salade even in de koelkast, zodat de smaken een beetje in kunnen trekken.

Schaaf de komkommer in plakjes. Dit kan met een mesje, maar als je een kaasschaaf gebruikt zorg je ervoor dat alle plakjes precies even dik zijn (TIP!). Snijd de bagels open. Verdeel een handje veldsla over de bagels, gevolgd met wat plakjes komkommer en als laatst de frisse kikkererwtensalade. Leg de bovenkant van de bagels bovenop en serveer je lunch met een grote glimlach!

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: