Bagels Beans logo rond

Wentelteefjes bagel

Niet alleen kan je een bagel heerlijk beleggen met toppings naar keuze, ook kan je een bagel makkelijk omtoveren naar een geheel nieuw, zoet broodgerecht.  Namelijk bagel wentelteefjes!

Je vraagt je misschien af hoe de wentelteefjes zijn ontstaan. Men wilde vroeger geen eten weggooien, zelfs niet als het gekochte brood oud een droog was. Er was namelijk sprake van schaarste.  Men maakte van dit oude brood wentelteefjes, omdat je dan niet proeft of het brood super vers is, of dat het juist al een paar dagen oud is. 

Tegenwoordig wordt er nog steeds veel eten verspild.  Daarom is het omtoveren van oud brood naar wentelteefjes nog steeds slim, en vooral super lekker om te doen. 

Wij maakten op de wentelteefjes een eigen variant door er een bagel voor te gebruiken in plaats van sneetjes brood. Dus wanneer je bagel een beetje oud en droog is geworden, of als je gewoon erg veel zin hebt in wentelteefjes, is dit bagel wentelteefje recept zeker iets voor jou!


Ingrediënten voor een bagel 

  • 1 volkoren bagel van Bagels & Beans
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 ml melk 
  • 2 eieren
  • bak boter 
  • Topping naar keuze (Jam, stroop, poedersuiker)

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Het maakt niet uit als de bagel een paar dagen eerder is afgebakken, waardoor deze dus al een beetje oud is. Voeg in een diep soepbord de twee eieren en klop ze goed los met een vork. Doe vervolgens de melk, kaneel en basterdsuiker erbij en klop het mengsel normaals goed door elkaar. Snij de bagel open en leg de twee bagel helften in het mengsel. Laat ze zo een halve minuut liggen en draai ze vervolgens om zodat allebei de helften goed doordrenkt zijn met het mengsel. Laat dan een koekenpan goed warm worden op het vuur en doe er wat bakboter in. Doe de twee bagel helften in de pan en bak allebei de kanten goudbruin. Leg de bagel wentelteefjes op je bord en kies er eventueel een topping bij die je lekker vindt, zoals jam, stroop of poedersuiker. Genieten maar! 

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: