Water wat?
Water kefir is een gefermenteerde drank die wordt gemaakt van water, suiker en kefirkorrels. Het is vergelijkbaar met melkkefir, maar in plaats van melk als basis, wordt water gebruikt. De kefirkorrels, ook bekend als kefirbloempjes, zijn een symbiotische mix van bacteriën en gisten die tijdens het fermentatieproces suiker omzetten in koolzuur, alcohol en zuren.
Om Water Kefir te maken, worden de kefirkorrels samen met suiker en water in een glazen pot gedaan en vervolgens gedurende 24 tot 48 uur gefermenteerd. Tijdens het fermentatieproces vermeerderen de micro-organismen zich en ontstaat er een licht bruisende drank met een licht zure smaak.
Apple Adventure Water Kefir van Bald Brewer is een verfrissende, alcoholvrije probiotische drank met een heerlijke appelsmaak. Gemaakt met onze Water Kefir cultuur en biologische ingrediënten, biedt het levende probiotica en is het veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en 100% biologisch. Ongepasteuriseerd en zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen. Een flesje bevat 17 miljard melkzuurbacteriën, zoals gemeten door TLR Industrial Laboratories.