Bagels Beans logo rond

Goed gevulde salade met zelfgemaakte bagelcroutons

Vind jij het leuk om creatieve recepten te maken? Pasgeleden kwam tv-kok René Pluijm bij ons langs en maakte een aantal bijzonder creatieve bagelrecepten, zoals een ontbijtbagel met kokosyoghurt en granola, een bagelclub sandwich met gerookte kalkoen en deze heerlijk goed gevulde salade met zelfgemaakte bagelcroutons.

 

Duik je keuken in en maak in een handomdraai heerlijke bagelcroutons. Deze zijn zo verslavend lekker, dat je ze heel snel daarna aan je salade moet toevoegen, want anders heb je alsnog een salade zónder croutons..

 

Ingrediënten voor vier personen

  • 0,5 tomatenbagel van Bagels & Beans (te verkrijgen in onze vestigingen)
  • 1 kropsla (Lollo Bianco)
  • 500 gram tomaat en/of cherrytomaatjes
  • 1 el kappertjes
  • Halve rode ui
  • 2 gegrilde paprika’s
  • 1 blikje ansjovis
  • Verse basilicum
  • 5 el rode wijnazijn
  • Zout, peper en olijfolie

 

Bereidingswijze

Bak de (ontdooide) tomatenbagel in 6 minuten af op 180 graden. Snijd hem daarna door de helft, en snijd de halve bagel in kleine stukjes. Besprenkel ze met olijfolie, verspreid de stukjes bagel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bagelcroutons in 10 minuten af tot ze knapperig zijn. Laat ze even afkoelen, terwijl je verder gaat aan de rest van de salade.
 
Hak de kropsla grof, snijd de tomaat in partjes en de cherrytomaatjes door de helft. Snijd de rode ui in mooie ringen en de gegrilde paprika’s in grove stukjes. Laat de ansjovis uitlekken.
 
Vul een saladekom met de kropsla en meng dit met de rode wijnazijn, verse basilicum, zout, peper en een beetje olijfolie. Verdeel de tomaat, kappertjes, rode ui-ringen, paprika’s en ansjovis erover. Maak de salade af met de bagelcroutons.

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: