Bagels Beans logo rond

Van muziek naar bagels: Het ontstaan van Bagels & Beans

Ronald en Ninande begonnen in 1996 de eerste Bagels & Beans vestiging op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. De bagel was toen razend populair in Amerika, maar hier in Nederland nog nauwelijks bekend. Ronald en Ninande zette de bagel in Nederland op de kaart. Inmiddels hebben we 79 vestigingen en zien we volop groeikansen. Lees hier het verhaal van Ronald.

Muziek is één van mijn grote liefdes. Vroeger speelde ik in een band, geobsedeerd om er iets groots van te maken. We waren zó gedreven dat we nooit de rust namen om ergens te arriveren; we waren alleen maar onderweg.

 

Na de muziek besloot ik samen met Ninande die rust wel te nemen. We bundelden haar restaurantervaring met mijn creativiteit en bouwden aan een aantal succesvolle restaurants. Langzamerhand ontstond het idee om iets geheel nieuws te introduceren: Bagels & Beans. Het moest een plaats zijn waar iedereen zich beter gaat voelen. Waar de krant wordt gelezen in de ochtendzon en waar de koffie smaakt zoals het bedoeld is. Waar kwaliteit, en niet kwantiteit, de drijfveer is. Waar mensen centraal staan en zich verzorgd voelen door de overvloedige service en de ambachtelijke producten. Waar je even geniet van wat je op dat moment hebt, of waar je plannen maakt om te bereiken wat je op dat moment misschien nog niet hebt. Kortom, een plek waar je je echt thuis en gewaardeerd voelt en waar je de rust kan vinden die ons huidige tempo van leven zo vaak ontbeert.

Ronald en Ninande, oprichters van Bagels & Beans
Ronald met zijn bagelgitaar

Speciale aandacht voor natuurlijke producten en bewust eten

Meteen vanaf het begin hadden we speciale aandacht voor natuurlijke producten en bewust eten. Bijvoorbeeld koffiebonen van een kleinschalige familieplantage in Panama. Wij geloven dat gezond, duurzaam en lekker perfect samengaan. Dat kwaliteit belangrijker is dan winst. En dat je het leven open tegemoet moet treden: betrokken, maar niet belerend. Iedereen maakt zijn of haar eigen keuzes.

 

We werken niet met een centrale keuken, maar bereiden je bestelling waar je bij staat (of zit). Van de koffie, thee en bagels tot de sappen en salades. We zijn voortdurend op zoek naar inspirerende en bijzondere producten en ingrediënten om jou en onszelf te blijven verrassen. Of je nu uitgebreid komt tafelen met een groot gezelschap of even langswipt op weg naar kantoor. Want die verrassing, daar doen we het voor. Dat je blijer weggaat dan je binnenkwam.

 

Bij ons gelden dus andere regels. Als je binnenkomt, voel je het meteen. Waar dat ‘m in zit? De sfeer, de mensen, de rust. Meestal kleine dingen. Te veel om op te noemen, eigenlijk. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: aandacht. Voor jou. Voor onze producten. Waar ze vandaan komen, wie ze maken en hoe. Vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid.

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: