Bagels Beans logo rond

Vegan bagel met krokante chicken tenders en gegrilde groenten

Heb je even geen inspiratie voor een lekkere, voedzame en vegan lunch of diner? Karin Pauw ging voor ons aan de slag met een goed gevulde bagel die je zowel in de middag als in de avond kunt eten. 

 

Karin maakt regelmatig heerlijke recepten met onze afbakbagels die te koop zijn bij de Jumbo. Dit keer maakte ze een warme bagel met de plantaardige “kip” vingers van Vivera. Deze krokante chicken tenders zijn rijk aan eiwitten en ze bevatten ijzer en vitamine B12. Dat zorgt ervoor dat dit een bewuste keuze is binnen een gezonde leefstijl. Karin belegde de volkoren bagel verder met hummus, babyspinazie, courgette, aubergine en granaatappelpitjes. Hij is rijk belegd dus hij vult erg goed.

 

Kijk voor meer leuke, lekkere en gezonde recepten op het Instagramaccount van Karin Pauw

 

 

Ingrediënten voor vier bagels 

 

Bereidingswijze

Bereid de bagels volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakjes. Gril de plakken courgette, aubergine en de vegan Chicken Tenders. Snijd de bagels open en smeer de onder en bovenkant in met een laagje hummus. Beleg de onderkant van de bagel met de babyspinazie. Leg hier 1 plak gegrilde courgette en 1 plak gegrilde aubergine op. Breng de bagel op smaak met kruid die jij lekker vindt. Karin  koos voor peper, zout en chili vlokken. Leg hier vervolgens een gegrilde Chicken Tender op. Maak hem af met de granaatappelpitjes!

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: