Bagels Beans logo rond

Een duik onder water

Bij Bagels & Beans zwemmen we mee met Fish Tales! Fish Tales zorgt ervoor dat we alleen de allerlekkerste vis serveren, afkomstig van duurzame kleinschalige visserijen. Vis gevangen door vissers die zorgen voor de oceaan en bewust omgaan met hun vangst. Het resultaat? Heerlijke vis waar we nu en in de toekomst van kunnen blijven genieten. En dat proef je terug op onze lekkere bagels!

Indonesische skipjack tonijn

Voor de kust van Noord-Sulawesi, op de Celebeszee, wordt onze lekkere tonijn gevangen. Deze bijzondere visserijgemeenschap van 180 vissers uit Bitung kent een vloot van zes klassieke kleinschalige tonijnboten. De vissers varen dagelijks uit om elke tonijn met de hengel te vangen, één voor één! Door deze unieke traditionele methode van vissen is er geen bijvangst en is de tonijn van de beste kwaliteit. De enige échte manier om duurzaam op lekkere tonijn te vissen! Nadat de boten terugkeren in de haven met hun vangst, wordt de verse tonijn nauwkeurig met de hand gefileerd in de lokale fabriek. Vervolgens wordt de tonijn verder verwerkt om verscheept te worden naar Nederland. Hier maken we er zonder poespas de lekkerste tonijnsalade van!

 

We zijn trots dat zowel de visserij als de fabriek gecertificeerd zijn door Fair Trade, wat betekent dat alle vissers en andere medewerkers niet alleen een eerlijke prijs ontvangen voor hun vangst, maar dat ook de werkomstandigheden goed zijn geregeld. Een win-win situatie dus, zodat jij heerlijk kunt genieten van de tonijnsalade op je bagel!

bagels & beans zalm

Gerookte wilde Sockeye zalm

Onze gerookte wilde Sockeye zalm uit Alaska, is het spreekwoordelijke neusje van de zalm! Want voor de lekkerste wilde zalm moet je in het hoge Noorden van de Verenigde Staten zijn! In het visseizoen trekken de zalmen vanuit de oceaan de rivieren op om zich voort te planten. Weet je wat bijzonder is?

Een volwassen zalm komt precies in dezelfde stroom terug als waar ze geboren is! Voordat de zalm aan deze zware tocht stroomopwaarts begint, eet ze zich vol met plankton en kleine garnaaltjes. De kenmerkende diepdonkerrode kleur van de Sockeye zalm, komt dan ook door de voeding.

De zalmvisserij in Alaska is een eeuwenoude visserij. Er zijn maar liefst vijf soorten zalm die hiernaartoe komen om zich voort te planten. De zalmvisserij is van oudsher belangrijk voor de mensen in Alaska. Langs de vele rivieren worden vaak zogenoemde Fish Camps opgericht. Hier komt iedereen samen om zalm te eten, elkaar te ontmoeten en de jeugd te leren over deze traditionele visserij. Om ervoor te zorgen dat deze traditie behouden blijft en de zalm populaties gezond blijven, houdt de staat van Alaska elk jaar nauwkeurig bij hoeveel zalmen de rivier op zwemmen en hoeveel zich al hebben voortgeplant. Pas wanneer genoeg zalmen gepasseerd zijn en hun eitjes hebben gelegd, wordt het visseizoen geopend. Zo zijn ze elk jaar verzekerd van genoeg zalm, primair voor de natuur en daarna voor de visserij. Dankzij dit strenge beheer en de traditionele visserij- methode is de Sockeye zalm uit Alaska MSC gecertificeerd.

Na de vangst wordt de zalm ambachtelijk gerookt en verpakt volgens het recept van Fish Tales. Dit alles zorgt voor de onweerstaanbare smaak van onze Fish Tales Sockeye zalm. Heerlijk op een bagel!

WIL JE MEER INFORMATIE OVER LEKKERE DUURZAME VIS? VOLG FISH TALES DAN OP:

WWW.FISH-TALES.COM

Facebook: @FISHTALES_NL

Instagram: FISHTALES

Instagram: BARTSFISHTALES

Bekijk hier wat wij allemaal op ons menu hebben met deze zalm. 

Meer lezen over Bagels & Beans?

sappen bagels en beans

Onze sappen

Laten we het hebben over onze sappen. Terwijl koffie en thee vaak de hoofdrolspelers zijn tijdens een bezoek bij ons, willen we je laten kennismaken

Lees meer...
%d bloggers liken dit: