Veelgestelde vragen

Laffe & dappere antwoorden op veel, niet-zo-veel en nooit gestelde vragen...

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Of heb je tips, opmerkingen of ideeën? Zoek dan verder op de website of neem contact met ons op.

Vestigingen & openingstijden

Leuk dat je langs wilt komen! Bij ons hoef je niet vooraf te reserveren.

Ja hoor, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Wat is er nou leuker dan samen schuilen? Mocht je tijdens het schuilen van gedachten veranderen: even blijven hangen voor een vers sapje of lekkere koffie is natuurlijk ook een idee!

Iedere Bagels & Beans heeft andere openingstijden. Waarom? Bij Bagels & Beans zijn we nu eenmaal een beetje eigenwijs. We houden niet van eenvormigheid. Jij toch ook niet? Je vindt de openingstijden van elke Bagels & Beans hier. Ook met feestdagen bepaalt iedere Bagels & Beans zelf of en (tot) hoe laat hij open is. Wil je zeker weten dat je niet voor een dichte deur staat? Neem dan contact op met de vestiging.
Uiteraard is het ook altijd mogelijk om je bestelling af te halen. Deze bestelling kan je plaatsen via bestel.bagelsbeans.nl, wij maken het dan veilig en snel voor je klaar. Je kan het afhalen op een gewenst moment bij jouw favoriete vestiging. Sommige vestigingen bezorgen ook zelf of doen dit via een van de bezorgpartners (Thuisbezorgd, UberEats of Deliveroo). 

Iedere Bagels & Beans heeft andere openingstijden. Ook met feestdagen bepaalt iedere Bagels & Beans zelf of en (tot) hoe laat hij open is. Wil je zeker weten dat je niet voor een dichte deur staat? Neem dan contact op met de vestiging of kijk op Google voor de betreffende vestiging. Ook kun je de social media kanalen in de gaten houden.

Alle huisdieren zijn welkom, dus jouw lieve lobbes of kleine keffer ook. De bak met water zetten we met liefde voor hem of haar klaar!

Communicatie

Leuk! Er gebeurt hier genoeg: menu-specials, winacties, nieuwe items… Noem maar op! We sturen eens per twee weken een mailing naar onze vaste gasten. Daarin ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe dingen en maak je soms ook exclusief kans op leuke acties. Inschrijven op de BagelBites? Dat kan via deze link!

Wij zijn de vrijplaats van koffie, bagels en geluk. Ging dat (niet) op voor jouw bezoek aan Bagels & Beans? Dan balen we daar (niet) van. Natuurlijk, er gaan elke dag wel dingen (goed) fout. Wij zijn ook maar gewoon mensen. Het is in ieder geval de bedoeling dat jij aan je bezoek een (heel) goed gevoel overhoudt. Wil je ons iets laten weten? Mail dan naar hallo@bagelsbeans.nl. Super fijn dat je de moeite neemt om ons te informeren!

Jazeker! Iedere Bagels & Beans heeft wifi en het wachtwoord is opvraagbaar bij de medewerkers. Zo kan je makkelijk je net geschoten selfie met een cappuccino XL delen op Insta of nog even wat werk afmaken. En: wifi is gratis. Of je nu één kop thee bestelt, of achttien bagels.

We zijn altijd benieuwd naar tips en suggesties. Je kunt ze mailen naar hallo@bagelsbeans.nl. Verras ons met je ideeën, je krijgt zo snel mogelijk een reactie!

Ja, natuurlijk! In onze vestigingen liggen stickers om aan te geven dat je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen. We hebben een ‘nee-nee’ variant én een ‘nee-ja’ sticker. Ook wij zijn niet dol op onnodig papiergebruik, vandaar dat wij deze stickers in onze vestigingen hebben liggen. Mag je gewoon meenemen!

Vacatures en ondernemen

Koffie, bagels en geluk. Vers bereid, klaar terwijl je lacht en met een vrolijke noot toe: zo doen we dat bij Bagels & Beans. Maar dat wist je vast al. We vinden het hartstikke leuk dat je bij ons wilt komen werken. Horeca-ervaring is mooi meegenomen, maar enthousiasme en pit vinden we het belangrijkst. Als je een van de onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, zijn we heel benieuwd naar je sollicitatie: Ben jij de crouton in de salade? Het schijfje citroen in een koel drankje? De warme chocolademelk op een herfstige namiddag? Het pepertje in de guacamole? De kaneel in de appeltaart? De creamcheese op de bagel? Kijk hier voor alle vacatures. Je kunt ook altijd binnenlopen bij een Bagels & Beans bij jou in de buurt, en vragen naar de mogelijkheden. Succes!

Leuk dat je bij ons wilt werken! We krijgen heel veel sollicitaties binnen. Mooi voor ons, zo veel aanmeldingen, maar hierdoor komen we er helaas niet altijd aan toe iedereen een antwoord sturen. Wil je graag alsnog een reactie? Loop dan even langs bij de Bagels & Beans waar je hebt gesolliciteerd of stuur ze een mailtje.

Droom jij over je eigen Bagels & Beans vestiging? Stop dan met dromen en begin met klikken. Op deze link!

We zoeken bij Bagels & Beans namelijk altijd naar stralende duizendpoten met gastvrijheid in het bloed en Bagels & Beans in het hart. Bagelbazen die met passie en liefde het gezicht van hun zaak willen zijn. Zie jij jezelf aan het roer staan van een van onze locaties? Voel je welkom! We gaan graag met je in gesprek – geheel vrijblijvend natuurlijk – om de mogelijkheden samen te ontdekken.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom nieuwe locaties, informatie avonden en franchise kansen voor nieuwe bagelbazen? Schrijf je dan in voor onze franchise nieuwsbrief.

Eten en drinken

We snappen je vraag. Het is ook lastig, zo’n gek broodje met een gat erin, rijkelijk belegd met allemaal lekkers. Eigenlijk weet je niet zo goed waar je moet beginnen… Er zijn twee officiële manieren om een bagel te eten. Optie 1: Met je handen. Gewoon alles op elkaar en schuiven maar. Of ga je voor optie 2? Met mes en vork. Minder spannend, maar net zo smakelijk.

Jazeker! Wij hebben een glutenvrije bagel op de menukaart staan. Wil je een glutenvrije bagel (belegd of onbelegd) meenemen naar huis of voor onderweg? Dat kan ook. Vraag bij de vestiging bij jou in de buurt of je een glutenvrije bagel mee mag nemen, en zij zullen je verder helpen.

Bij het bereiden van een glutenvrije bagel volgen we een speciale procedure om ‘besmetting’ door producten die gluten bevatten te voorkomen. Dat is ook noodzakelijk, immers, er worden voornamelijk producten die gluten bevatten in onze winkels bereidt. Er is dus een risico op kruisbesmetting!

We gebruiken onder meer schoon bestek en een schone snijplank. In ieder geval is het raadzaam om een glutenallergie altijd vooraf bij de bediening te melden. Om ‘besmetting’ door gluten te voorkomen, is het belangrijk dat wij van je allergie op de hoogte zijn. Wil je een bepaalde bagel, maar heb je een glutenintolerantie? Geef het dan ook aan bij je bestelling, dan houden we rekening met de ingrediënten. Heb je trek in iets anders dan een glutenvrije bagel, maar wil je zeker weten dat het geen gluten bevat? Vraag dan naar de speciale allergeneninformatie. Hierin staan alle glutenvrije opties.

In elke vestiging is er een hardcopy allergenenboekje beschikbaar. Zo kunnen we garanderen dat de informatie altijd up-to-date is en eventuele veranderingen in ingrediënten of bereidingsprocessen weerspiegelt. Je kunt altijd bij ons personeel terecht voor dit boekje en gedetailleerde allergeneninformatie. Wij kiezen er daarom ook voor om deze niet online te publiceren, omdat we het allergenenboekje altijd zo actueel mogelijk willen hebben! Bestel je via Ubereats Thuisbezorgd of bestel.bagelsbeans.nl?  Neem dan telefonisch contact op met de desbetreffende vestiging. We helpen je graag!

Desem en zuurdesem zijn hetzelfde, namelijk een bereide grondstof die wordt toegevoegd aan deeg. Het ontstaat uit een mengsel van water en tarwemeel dat bij een bepaalde temperatuur na een bepaalde tijd gaat gisten en het deeg verzuurt. Omdat het ‘zuur’ niet zo lekker klinkt noemen veel bakkers het liever desembrood.

Zo’n 150 jaar geleden werd niet anders dan met desem gebakken. Later ging de gistfabriek de gistcellen kweken en de gist verkopen aan de bakkers. Gecultiveerde gist is makkelijker en bedrijfszekerder en maakt het brood luchtiger, vandaar dat de Nederlandse bakkers massaal overstapten op gist. In Frankrijk en Duitsland wordt nog wel gebakken met desem (levain, sauerteig) of met een combinatie van desem en gist.

Bij desembrood wordt desem in plaats van gist gebruikt om het brood te laten rijzen. Gist is meestal zo’n 2 tot 5% van je bloemgewicht, als je desem gebruikt doe je 30 tot 50% van je bloemgewicht, dus bij 30% op 1000 gr meel 300 gr desem gebruiken. De rijstijden kan je ongeveer verdubbelen. Een gistbrood met 2% gist is vanaf het kneden tot aan het bakken ongeveer 2,5 uur aan het rijzen (voorrijs, bolrijs, narijs), een desembrood met 30% desem is ongeveer 6 uur aan het rijzen vanaf het kneden tot aan het bakken.

Een deeg met desem heeft dus een langere rijstijd en ook is het desem licht zurig, hierdoor is de deegontwikkeling anders waardoor ook de smaak van een desembrood anders is.

Onze oathie bagel! Dat is onze voedzame glutenarme bagel op basis van havermout (of oat, zoals het in het Engels heet). De oathie bagel is een gezond alternatief voor brood dat geen meel of tarwe bevat, maar bestaat uit ruwe havermoutvlokken, bessen, lijnzaad en noten. De suikers in de oathie worden langzamer opgenomen dan de suikers in ‘gewoon’ brood. Dit komt doordat de oathie rijker is aan gezonde vezels en vetten. Brood bevat minder gezonde voedingsstoffen, namelijk vooral lege calorieën onder de vorm van suikers. De oathie bagel bevat veel gezonde stoffen, zoals extra mineralen (jodium, kalium en magnesium), lijnzaad en walnoten (omega-3 vetzuren) en bosbessen (flavonoïdenbevatten).

Er zijn sinds de introductie van deze bagel metingen gedaan om de ppm gluten te bepalen. Het aantal ppm gluten is bij deze metingen nooit boven de 79 ppm uitgekomen. Minder dan 20 ppm is ‘glutenvrij’. Minder dan 100 ppm is ‘glutenarm’.

De oathie kan sporen van melk/lactose bevatten, daarom prijzen we deze bagel niet aan als vegan. Hij bevat echter wel enkel plantaardige producten.

De meeste van onze bagels bevatten geen lactose of koemelk. Dan gaat het om de bagels zelf (wit, bruin, sesam, enzovoort) en niet het beleg. De glutenvrije bagel kan echter wel sporen bevatten van melk/lactose. Daarom raden we je aan om deze bagel (voor de zekerheid) niet te bestellen.

Wil je lactosevrij beleg? Vraag de bediening dan naar de allergeneninformatie, hierin staan alle lactosevrije opties. Al onze dranken kun je ook bestellen met soja-, haver of amandeldrink. In overleg met onze medewerkers kun je ook kijken naar andere mogelijkheden. We raden je aan om een allergie altijd vooraf bij de bediening te melden. We bereiden in onze keuken ook producten die koemelk of lactose bevatten en om ‘besmetting’ te voorkomen, is het belangrijk dat wij van je allergie op de hoogte zijn.

De meeste van onze bagels bevatten geen lactose of koemelk. Dan gaat het om de bagels zelf (wit, bruin, sesam, enzovoort) en niet het beleg. De glutenvrije bagel kan echter wel sporen bevatten van melk/lactose. Daarom raden we je aan om deze bagel (voor de zekerheid) niet te bestellen.

Wil je lactosevrij beleg? Vraag de bediening dan naar de allergeneninformatie, hierin staan alle lactosevrije opties. Al onze dranken kun je ook bestellen met soja-, haver of amandeldrink. In overleg met onze medewerkers kun je ook kijken naar andere mogelijkheden. We raden je aan om een allergie altijd vooraf bij de bediening te melden. We bereiden in onze keuken ook producten die koemelk of lactose bevatten en om ‘besmetting’ te voorkomen, is het belangrijk dat wij van je allergie op de hoogte zijn.

We maken geen vermelding van voedingswaarden op onze menukaart. Bij het samenstellen van het menu zorgen we voor een goede balans tussen lekkere en gezonde producten. Op die manier kun je op basis van algemeen bekende informatie een goede keuze maken. En mocht je een keer geen zin hebben in een bagel… we hebben ook heerlijke salades!

Van harte gefeliciteerd! We hebben goed nieuws voor je: onze creamcheese is gepasteuriseerd, dus die kun je sowieso eten. Maar we hebben nog veel meer op het menu dat je met gerust hart kunt eten en drinken. Vraag de bediening naar de allergeneninformatie, daarin staat bij al onze producten of je die kunt eten of drinken als je zwanger bent. Tot snel!

Al meteen vanaf het begin van Bagels & Beans hadden we speciale aandacht voor natuurlijke producten en bewust eten. Toen noemde je dat misschien nog niet duurzaam, maar we zochten al naar leveranciers waarvan we wisten waar de producten vandaan kwamen en hoe ze gemaakt werden. Tegenwoordig proberen we zoveel mogelijk biologische of duurzame producten op onze menukaart op te nemen. Bijvoorbeeld onze koffiebonen halen we van een kleinschalige familieplantage in Panama en de vis komt van Fishtales.

Niet alles is duurzaam of biologisch, maar stap voor stap wordt het wel steeds meer. Wij geloven dat gezond, duurzaam en lekker perfect samengaan. Dat kwaliteit belangrijker is dan winst. Onze producten zijn met zorg gekozen, maar niet alles is biologisch, fair trade of duurzaam. We zijn hierin niet heilig, maar daar waar het kan, maken we graag die keuze.

Onze koffie (uiteraard 100% Arabicabonen) komen bij coöperaties van verschillende boeren vandaan. Onze blend van arabicabonen komt voor de helft uit Peru en voor helft uit Honduras. Lees hier verder voor het verhaal over deze unieke koffieplantage.

We hebben geen high tea, maar wel erg veel lekkere taartjes, muffins en andere zoetigheden. Heerlijk om er een lekker kopje koffie of verse thee bij te bestellen. Op de bestelsite vind je ook allerlei lekkere taartjes en een zoete bagel om thuis van te genieten.

De bekers moeten bij het restafval. Er zit aan de binnenkant een hele dunnen plastic coating, om ervoor te zorgen dat de koffie er niet dwars doorheen loopt. Dat maakt dat de beker helaas niet bij het papier kan.

De ontwikkelingen op dit vlak gaan overigens hard en we houden dit goed in de gaten. Ook kun je onze thermosbeker aanschaffen via onze bestelsite of in je favoriete vestiging, die je kan laten hervullen.

De Bagels & Beans koffiebonen bestel je simpelweg online. Door hier te klikken word je automatisch doorgestuurd naar onze bestelsite.

Betalen, online bestellen en producten kopen

Via onze website bestel.bagelsbeans.nl is het mogelijk om je bestelling te plaatsen en je bestelling af te halen. Je kan een bestelling plaatsen via de website, wij maken het dan veilig en snel voor je klaar. Je kan het afhalen op een gewenst moment bij jouw favoriete vestiging. In sommige delen in het land kun je je bestelling ook thuis laten bezorgen. Bekijk op de website en klik op ‘bezorgen’ om te zien of we ook bezorgen in jouw postcode gebied.

Jazeker! In elke locatie kun je dit leuke cadeau kopen voor een ander – of voor jezelf! De kaart kan worden gekocht én ingeleverd bij alle Bagels & Beans vestigingen met een bedrag tussen de €5 en €150. Elk bedrag daar tussenin kan: dus ook je als het favoriete getal van de ontvanger €16,30 is. De kaart hoeft niet in één keer besteed te worden, je kunt er dus zo lang van genieten als je wilt! Het bedrag op de kaart is opvraagbaar in elke Bagels & Beans vestiging.

Op onze website kun je kijken wat het saldo is van je cadeaukaart. Ga de saldochecker op onze website, vul je kaartnummer en security code in en je ziet gelijk welk bedrag je nog open hebt staan!

Hé geluksvogel! Wat leuk dat je een code hebt ontvangen. De code is in te leveren op onze bestelsite bestel.bagelsbeans.nl en kun je dus gebruiken voor een bestelling om af te halen, bij sommige locaties zelfs voor bezorgen en bij sommige locaties aan tafel via een QR-code. De keuze is reuze! Om de kortingscode te gebruiken, plaats je de bestelling/producten die je wilt in je mandje en klik je op ‘bestel’. Op die nieuwe pagina verschijnt dan bovenaan: “Heb je een kortingscode? Klik hier om je code in te vullen”. Hier kun je de code invullen! Let er wel op dat sommige codes enkel werken voor een specifiek product, dus alleen voor een koffie of thee naar keuze. Als je dit niet in je winkelmandje hebt zitten, werkt de code niet.

Er zijn meerdere mogelijkheden om Bagels & Beans in huis te halen. Op https://bestel.bagelsbeans.nl/ kun je een bestelling plaatsen die wij voor je klaarmaken. Maar wil je liever zelf aan de slag? Op onze receptenpagina vind je ook het recept voor een bagel die je van scratch zelf kunt maken. Ben je niet zo een keukenprinces of heb je weinig tijd? Je kunt onze bagels ook kopen bij de Jumbo Supermarkten of loop binnen bij jouw favoriete vestiging en vraag om bagels die je thuis af kunt bakken. Bak ze thuis af in de oven en beleg hem daarna met jouw favoriete toppings. Daarna kun je genieten met volle teugen!

Behalve dat je in de vestigingen bagels kunt kopen voor thuis, kun je ook je favoriete bagels inslaan bij Jumbo Supermarkten. Er liggen daar twee soorten biologische bagels in de schappen die je zelf thuis kunt afbakken: volkoren en sesam. De bagels liggen in de schappen tussen de verse broden en niet tussen de afbakbroodjes. Hoe dat zit? De bagels zijn vers en worden verpakt in een speciale verpakking waardoor ze 2 weken houdbaar zijn. Ze zijn daarom te vers om te liggen tussen de afbakbroodjes, die vaak maanden goed zijn. Je proeft dat zeker terug in de smaak. De bagels zijn verpakt per 4 en alle afbakinstructies staan op de verpakking.

Ja, hoor! Maar alleen als je belooft dat je ons wel blijft bezoeken wanneer je thuis je eigen servies van Bagels & Beans hebt. 😉 Je kunt de kopjes en schotels bestellen bij een Bagels & Beans bij jou in de buurt door langs te gaan, of via een mail naar hallo@bagelsbeans.nl. Wil je in je mail vermelden wat je wilt en hoeveel? De prijzen zijn als volgt: Doppio kop & schotel: € 19,95 Cappuccino: € 16,95 Espresso: € 13,95 

SUP-wetgeving

De afkorting SUP staat voor Single Use Plastic. Hiermee wordt het wegwerpplastic bedoeld dat wordt gebruikt voor takeaway en dus maar één keer wordt gebruikt.

Een groot probleem is zwerfafval. In dat zwerfafval zit veel plastic en plastic wordt niet afgebroken. Als het niet goed wordt ingezameld of simpelweg niet wordt weggegooid daar waar het hoort, belandt het merendeel als zwerfaval in onze natuur als zwerfafval. Dit is helaas goed terug te zien in de wateren. Al het plasticafval voert een enorme druk uit op ons milieu en de zeeën en stranden. Met de SUP-wetgeving wil de Europese Unie wegwerpplastic terugdringen en het inzamelen en recyclen stimuleren. Wegwerp moet plaatsmaken voor hergebruik. We moeten samen die transitie maken.

De SUP-wetgeving zorgt ervoor dat alle verpakkingen met plastic voor takeaway niet meer gratis meegegeven mogen worden. Hierdoor moet jij als consument per 1 juli 2023 een bijdrage betalen voor het gebruik van plastic dat gebruikt wordt bij jouw takeaway bestelling.

Omdat er in onze takeaway bekers en bakjes plastic verwerkt zit zal Bagels & Beans € 0,10 per bestelling aan je doorbelasten. Zowel bij afhalen in de vestiging als bij bezorging. Via onze bezorgpartners zit de SUP-bijdrage verdisconteerd in de aangepaste bezorgprijzen die we daar hanteren.

Je betaalt de SUP-bijdrage alleen bij afhalen of bezorgen wanneer je gebruik maakt van onze takeaway  verpakking. Wanneer je geen takeaway verpakking van ons gebruikt houden wij de €0,10 in. Dit betekent dus wanneer jijzelf onze herbruikbare beker aanschaft en gebruikt of een (schone) herbruikbare beker of bakje meeneemt waar wij jouw bestelling in kunnen doen, je geen €0,10 hoeft te betalen.

De meeste takeaway verpakkingen die geschikt zijn voor onze producten bevatten plastic. Dit kan een klein deel zijn of een laagje, maar helemaal zonder plastic is er op dit moment nog niet voldoende. Omdat wij de voedselveiligheid willen bewaken moeten wij vooralsnog deze producten met plastic gebruiken. En een beker die lekt schiet natuurlijk ook niet zo op 😉. We zijn wel volop aan het kijken en onderzoeken of er verpakkingen zijn die wel recyclebaar én geschikt zijn. Wel bieden we onze herbruikbare bekers aan die te koop zijn in twee formaten.

Jazeker! We hebben onze Bagels & Beans herbruikbare beker, geschikt voor onze warme & koude dranken.  Wij hebben gekozen voor de Circular Cup. Dit is een duurzame herbruikbare to go beker gemaakt van gerecyclede koffiebekers. De bekers zijn in onze vestiging en online te verkrijgen in 227 ml (08oz) à €17,50 & in 340 ml (12oz) à €18,50. Voor onze bagels hebben we nog geen alternatief en gebruiken we onze wegwerp takeaway verpakking. Lees hier meer!

Een goed herbruikbaar bakje voor de bagels is er op dit moment niet. We zijn aan het uitzoeken of er een alternatief is voor het bagelbakje die recyclebaar én zonder plastic is.

Ja, je mag zelf een herbruikbaar alternatief meenemen. Deze moet wel schoon zijn om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen. Als je een eigen herbruikbare beker of bakje meeneemt, betaal je geen SUP-bijdrage.

Ja, wij mogen dit weigeren als deze er niet schoon uitzien. Dit doen wij dan om de voedselveiligheid te kunnen garanderen. We zullen dan alsnog onze wegwerpverpakkingen gebruiken en je moet dan de SUB-bijdrage betalen.

De SUP-bijdrage van €0,10 belasten we aan jou door per bestelling. Omdat onze bagelbakjes wegwerp zijn en wel plastic bevatten, moet je deze bijdrage betalen. Ook al neem je voor het drankje een eigen herbruikbare beker mee, dan zijn we toch verplicht om jou voor het bakje de toeslag in rekening te brengen.

Nee, wanneer jij plaatsneemt in onze vestiging en hier geniet van je dagelijkse hap gelukt hebben wij geen takeaway verpakking nodig. Hierdoor betaal je dus niet de €0,10 bijdrage.