Bagels Beans logo rond

Bagel met zelfgemaakte mango-ananasjam

Milou van Milou’s Keuken ging aan de slag met een zelfgemaakte mango-ananasjam. Ze belegde de bagel met zuivelspread en deze jam, wat zorgt voor een perfecte balans tussen romig en zoet. 

 

Milou: “Altijd al eens zelf jam willen maken? Het is lekkerder dan de kant en klare jam. Ik laat je zien hoe je dit doet. Het is echt een eitje! De jam is heerlijk in combinatie met naturel zuivelspread of roomkaas op de overheerlijke bagel.

 

Kijk voor meer leuke recepten op het Instagramaccount van Milou’s Keuken.

Ingrediënten

  • sesam bagel van Bagels & Beans
  • 350 gram mango (diepvries of goed rijp)

  • 80 gram ananas (diepvries of goed rijp)

  • 1 limoen

  • 80 gram suiker

  • Scheutje gembersiroop

  • Naturel creamcheese (o.a. verkrijgbaar bij de Bagels&Beans) 

 

Bereidingswijze

Voor deze jam kun je fruit uit de diepvries gebruiken. Dat werkt heel goed! Of gebruik echt goede rijpe mango en ananas. 

Laat de mango en ananas ontdooien. Als het ontdooid is, voeg dan het limoenrasp en sap van 1 limoen toe.

Doe dit in een koekenpan samen met 80 gram suiker en een scheutje gembersiroop. Doe de deksel erop en laat het 10 minuten pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig, zodat het niet aanbrand.

Stamp na 10 minuten het mengsel met een stamper. Hierdoor blijf je lekker stukjes houden in de jam. Als je een gladde jam zonder stukjes wil, pureer het geheel dan met een staafmixer. Laat de jam daarna volledig afkoelen.

bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Beleg de bagel met naturel zuivelspread en de heerlijke jam. En smullen maar!

Doe de overige jam in een gesteriliseerde weckpot. Steriliseren doe je door de weckpot in een pan met water laten koken. Bewaar de jam in de koelkast.

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: