Bagels Beans logo rond

Interview met bagelaar en barista Marianne

Dankzij Bagels & Beans is haar leefstijl veranderd van vegetariër naar fulltime veganist, haar favoriete bagel is een hele bijzondere en als ze een bagel was zou ze de Bugs Bagel willen zijn. Wij gingen in gesprek met Marianne over haar leven als barista en bagelaar.

 

Van bijbaan naar bagelfan

Marianne begon haar Bagels & Beans avontuur drie jaar geleden, toen zij een bijbaan zocht naast haar studie Communicatie om wat extra geld te verdienen. Ze solliciteerde bij meerdere bedrijven, maar uiteindelijk waren het Dave en Nienke die Marianne binnen wisten te slepen.

 

In die drie jaar tijd is Marianne een echte Bagels & Beans ambassadrice geworden. “Ik begon in de bediening, zoals elke nieuwe collega. Maar al snel groeide ik door naar bagelaar en later ook als barista. Werken bij Bagels & Beans is leuk omdat je een goede balans hebt tussen rustige momenten waar je een goed gesprek aangaat met je gast, versus extreem drukke tijden waarin je keihard moet knallen om elke gast met een glimlach naar buiten te laten gaan.”

 

Werken in de vestiging vindt ze fijn omdat Dave en Nienke geweldige mensen zijn om voor te werken. Ze zijn open, enthousiast en oprecht geïnteresseerd in iedere klant. “Ze geven iedereen het gevoel dat ze blij zijn dat je er bent, en ik vind het heel mooi dat ik daaraan mag bijdragen.”, aldus Marianne.

 

Vroege vogel

“Als ik een openshift werk moet ik om half 8 al op de vestiging zijn. Dat is vroeg, maar het zijn wel de leukste momenten om te werken.” vertelt Marianne. Ze vindt het vooral fijn om rustig op te starten en de dag in alle rust voor te bereiden. “Het eerste wat ik denk als mijn wekker gaat is: IK WIL IN MIJN BED BLIJVEN LIGGEN! Maar daarna besef ik dat de ochtendshift een hele fijne manier is om je dag te beginnen!”

 

Op de vroege ochtend zijn de meeste vaste gasten in de vestiging te vinden, die Marianne inmiddels stuk voor stuk kent. Sommige gasten komen zelfs dagelijks langs. Dan maakt ze een praatje en stopt ze extra veel liefde in de bestelling. Want liefde is altijd het geheime ingrediënt! 

 

Eerlijkheid en duurzaamheid

Marianne ondersteunt ons nu een paar maanden ook op het hoofdkantoor als junior marketeer, waarbij ze de marketing & communicatieafdeling ondersteunt. Het leukste hieraan is dat ze nu ziet dat Bagels & Beans ook op het hoofdkantoor heel erg bezig is met eerlijkheid en duurzaamheid.

 

“Mede dankzij Bagels & Beans is mijn interesse voor het veganisme gegroeid. Toen ik drie jaar geleden begon was ik wel al vegetarisch, maar door mijn werk besef ik dat je ook heel lekker plantaardig kunt eten.”

 

400 bagels!

Toen ze begon, kende ze het concept van Bagels & Beans nog niet. Ze had zelfs nog nooit een bagel gegeten. Maar inmiddels heeft ze die achterstand dik ingehaald. Na een snelle rekensom kwamen we erachter dat al zeker 400 bagels in haar leven heeft gegeten!

 

Haar favoriete bagel was altijd de paddoburger. Deze bevat alleen dierlijke producten zoals kaas en room, waardoor ze die nu alleen eet als ze een dag zondigt. Als ze nu haar fvoriete bagel moet samenstellen maakt ze de ene helft een Mega Vega bagel en de andere helft belegt ze met banaan en ahornsiroop. “Dat zijn wel de leukste en lekkerste voordelen van werken bij Bagels & Beans!”

 

Bij de vraag welke bagel ze zou zijn, als ze een bagel was, moet ze even nadenken. Maar uiteindelijk komt ze tot de conclusie dat dat de Bugs Bagel moet zijn. Dit is namelijk een hele bijzondere bagel. Marianne: “Mensen moeten gedurfd zijn om hem te proeven. Ik vind het leuk om mensen uit hun comfortzone te trekken. Daarnaast zijn insecten een duurzame vleesvervanger. Het leukste moment vind ik als mensen vervolgens écht genieten van deze bagel. Want hij is niet alleen gek, hij is ook nog eens super lekker!”

 

Denken in oplossingen

Marianne is tevreden na een werkdag waar iedere gast naar buiten is gestapt met een grote glimlach. Marianne: “Natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Maar als je fouten goed oplost, en je de gasten persoonlijke aandacht kunt geven, ben ik tevreden!” Ook werken met een goed team maakt haar blij. Ze heeft heel veel verschillende collega’s, maar de sfeer onderling is altijd goed.

 

Haar oplossings- en servicegerichtheid komt heel goed van pas binnen haar werk, zowel op de vestiging als op het hoofdkantoor. “Mensen helpen vind ik heel leuk en fijn. Ik krijg er energie van als ik andere kan ontzorgen en meehelpen dat het werk goed verloopt.”

 

Bagelaar of barista?

Als ze moest kiezen, zou ze dan de rest van haar leven bagels willen maken of liever lekkere koffies? Een lastige vraag, maar dan kiest ze toch voor de barista. “Als het superdruk is in de vestiging en ik moet bagelen, zit ik helemaal in mijn bagel-zone. Ik zie en hoor niks meer van de omgeving, omdat ik alles zo strak moet plannen. Als ik als barista aan het werk ben, heb ik meer ruimte om contact te leggen met collega’s en gasten. Dat vind ik zelf wel leuker.”

 

Het overleven van zulke drukke momenten op een dag, kan iedereen leren. Je begint nooit gelijk met alles tegelijk. Marianne begeleid nieuwe collega’s regelmatig, en ze werkt heel snel samen als geoliede machine. “Als je maar in jezelf blijft geloven, komt het allemaal goed!”

 

Ben jij enthousiast geworden om ook de mooiste koffie-kunstwerkjes te leren maken en de gekste bagelcombinaties? Bekijk dan de vacaturepagina om erachter de komen of jouw favoriete vestiging nieuwe collega’s zoekt!

Hoe is het om te werken bij Bagels & Beans?

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: