Bagels Beans logo rond

Koreaanse creamcheese bagel met kimchi

Vind jij het leuk om creatieve recepten te maken? Pasgeleden kwam tv-kok René Pluijm bij ons langs en maakte een aantal bijzonder creatieve bagelrecepten. Dit waren onder andere een ontbijtbagel met kokosyoghurt en granola, een heerlijk goed gevulde salade met zelfgemaakte bagelcroutons en deze Koreaanse creamcheese bagel met kimchi.

 

Ben je ooit in Korea geweest? Dan heb je zeker ook kimchi gegeten. Dit is namelijk verreweg het meest populaire bijgerecht in Korea. Het is een groentegerecht met een pittige smaak. Het wordt gemaakt met gefermenteerde groenten, waardoor de kimchi een fris-zure smaak krijgt. Wij kozen voor een romige basis van naturel creamcheese, en topte hem af met bosui, koriander en limoenrasp. Heerlijke smaken bij elkaar voor een perfecte lunch- of avondmaaltijd.

 

 

Ingrediënten voor een bagel

 

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snijd de bagel doormidden en besmeer hem met de creamcheese. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Beleg hem vervolgens met de kimchi, bosui, koriander en garneer hem met de limoenrasp.

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: