Bagels Beans logo rond

Plantaardige bagels met hummus, avocado en champignons

 

Jade & Birgit van Dokter’s Recept ging aan de slag met een uitgebreide maar gezonde en voedzame bagelbrunch. Want wist je dat bagels ook perfect zijn voor een heerlijke, hartige brunch of lunch thuis? Jade & Birgit kiezen het liefst voor de volkoren bagels, omdat daar de meeste vezels in zitten. Ze beleggen ze met hummus en verschillende toppings, zoals champignons. Ze bakken de champignons lekker in de sojasaus, waardoor ze heerlijk op smaak zijn. 

 

Jade & Birgit: “Wat er is fijner dan op een extra vrije dag, een extra lekkere lunch of brunch op tafel te toveren? Wij zouden Dokter’s Recept niet zijn als we daar niet een gezonde, lekkere twist aan gaven. Wist je namelijk dat champignons super lekker zijn in combinatie met hummus of avocado? Even bakken in een pan met een scheutje sojasaus en dan je broodje rijkelijk mee beleggen. Nét weer even wat anders kan komkommer, rucola of tomaat bij de lunch.

 

Kijk voor meer leuke recepten op het Instagramaccount van Dokter’s Recept.

Ingrediënten voor vier bagels

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snijd de champignons, cherrytomaatjes en avocado in mooie plakjes. Bak de champignons kort aan met wat olijfolie en een scheutje sojasaus, tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Snijd daarna de bagels doormidden en verdeel de hummus over de vier bagels. Ga daarna los met de toppings. Gebruik vooral je creativiteit!

Wij kozen voor deze vier combinaties:

  • Een bagel met rode biet hummus en champignons
  • Een bagel met pompoenhummus met rucola en champignons
  • Een bagel met naturel hummus met avocado en champignons
  • Een bagel met naturel hummus met avocado en cherrytomaten

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: