Bagels Beans logo rond

Vegan tutti tomaat bagel

Vind jij het leuk om creatieve recepten te maken? Pasgeleden kwam tv-kok René Pluijm bij ons langs en maakte een aantal bijzonder creatieve bagelrecepten. Dit waren onder andere een ontbijtbagel met kokosyoghurt en granola, een heerlijk goed gevulde salade met zelfgemaakte bagelcroutons en deze tutti tomaat bagel. De naam zegt het al: lekker veel tomaat. Tomaat bevat veel gezonde stofjes zoals vitamine C, vitamine B12 en mineralen als kalium en magnesium. Perfect om mee te lunchen dus! Tip: haal tomaatbagels op bij een Bagels & Beans vestiging, voor nog wat extra tomaat. Je kan ze vers afhalen of bevroren om thuis af te bakken. 

 

 

Ingrediënten voor vier bagels

  • 4 bagels van Bagels & Beans
  • 1 blik boterbonen (kan je dit niet vinden in de winkel, kies dan voor kikkererwten)
  • Zongedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el water
  • Handjevol zongedroogde tomaten
  • 1/2 tl tijm 
  • 12 basilicumblaadjes
  • 2 vleestomaten
  • Zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Tip: haal tomaatbagels bij een Bagels & Beans vestiging af voor nog een extra tomaatsensatie! Snijd de bagels doormidden. Vind je een goede crunch lekker? Rooster de bagels dan even kort in een broodrooster. Maak eerst het mengsel van boterbonen (of kikkererwten). Doe de bonen, zongedroogde tomaten, olijfolie en tijm in een blender of keukenmachine. Je kan dit ook met een staafmixer doen. Voeg vervolgens water toe tot je de consistentie bereikt, die je graag wilt hebben. Voeg naar smaak peper en zout toe. Smeer het mengsel op de bagels en snijd vervolgens de vleestomaten in plakjes. Verdeel deze over de bagels en maak af met de verse basilicum. Geniet van je tutti tomaat creatie! 

Meer lezen over Bagels & Beans?

%d bloggers liken dit: